Tilbage

Cykelcomputer og cykel GPS, hvilken bør du vælge?

11. juli 2016 /

Artikler
Cykelcomputer cykel gps Garmin

Cykelcomputer og cykel  GPS

En cykelcomputer er vigtig, hvis du går op i din cykeltræning, men kan også bruges som en motivationsfaktor til at få mere motion i hverdagen.

Alle cykelcomputere kan vise de gængse ting, så som hastighed, distance og tidsforbrug. Der er forskel på, om cykelcomputeren skal være trådløs eller med ledning.

Tendensen er, at de fleste cykelmotionister benytter cykelcomputer med GPS, der er den nemmeste løsning og prismæssigt starter på omkring kr. 1.000,-.

Ved almindelige trådløse cykelcomputere uden GPS, skal der monteres magneter i hjul, og dermed mere arbejde i indstilling fra start. Prismæssigt starter disse ved omkring kr. 200,-.

 Cykelcomputer, hvilken skal du vælge?

Cykelcomputer, cykel-gps

Der findes mange forskellige mærker af cykelcomputere, hvor de fleste sværger til Garmin, som er markedsleder inden for cykelcomputere og træning generelt. Nedenfor ses et udpluk af de mest fremtrædende forskelle på udvalgte Garmin cykelcomputere.

Model: Edge 1000 Edge 810 Edge 520 Edge 25
Display str. 3” 2,6” 35*47mm 23*23mm
Touch screen Ja Ja Ja Nej
Farvedisplay Ja Ja Ja Nej
Batteritid i timer 15t 17t 15t 10t
Barometer (højdemåler) Ja Ja Ja Nej
Trådløs overførsel Ja Nej Nej Nej
Smartphone kompatibel Ja Nej Ja Nej
Konturkort Ja Ja Ja Nej
Kadencesensor kompatibel Ja Ja Ja Ja
Pulsmåler Ja Ja Ja Ja
Kalorietæller (pulsbaseret) Ja Ja Ja Ja
Intervaltræning Ja Ja Ja Nej

Hvis du vil afprøve andre muligheder end Garmins sortiment, er Mio 505 et godt alternativ til Edge-1000 modellen. Mio 505 ligger på omkring kr. 2700,- hvor Edge-1000 ligger på omkring kr. 3100,-

Brugerfladen på disse to topmodeller er også forskellig i opbygning, og skærmen på Mio 505, er en anelse mindre end Edge-1000.

Overordnet kan alle cykel GPS vise gængs data. Forskellen ligger på de ekstra funktioner, der er gode at have som enten hobbymotionist eller supermotionist, samt hvilke der menes nødvendige. For at kunne vise stigningsprocent på en given bakke, eller samlet antal højdemeter, skal cykelcomputeren indeholde barometer.

Barometer starter for Garmins cykelcomputere, med Edge 520 og opefter. Bikematch’s vurdering er derfor, at du får cykelcomputere der opfylder de flestes behov ved Edge-520 og opefter. Hvis du leder efter en basal cykelcomputer til hverdagsbrug, er Edge-25 det rette valg.

Cykelcomputer priser

Priserne for ovenstående produkter varierer alt efter om du ønsker ”bundle pakker” hvor der kan medfølge kadencemåler, pulsmåler, cykelcomputer holder, m.fl. Cykelcomputerne kan også købes særskilt, hvis du allerede ejer et pulsbælte eller lign. Fra Garmin.

Hvis prisen er en faktor ved køb af cykelcomputer kan Sigma BC 8.12 eller Cateye Strada erhverves for ca. 200,- og 400,- hvor Cateye er trådløs.

Er du derimod til en cykelcomputer, der kan vise kort, indeholde trådløs aktivering til din smartphone og større skærm til kort, er Edge 1000 eller 810 det rette valg.

Priser indhentet juni 2016)