Her på siden, finder du cykelpumper, der dækker alle behov. De fleste der ejer enten racercykel, MTB eller en helt almindelig hverdagscykel, har oplevet når dækket pludseligt er fladt, eller at det sker mens du er ude at cykle til f.eks. cykelløb.
Med en cykelpumpe, er du nået et godt stykke, hvis du kender til at skifte slangen eller lappe cykeldækket på stedet.
De fleste kender den traditionelle cykelpumpe, hvor håndtaget er placeret i selve pumpen, med ventilmontering til cykelslangen (ventilen der går ud fra cykeldækket)
Denne type cykelpumpe fylder ikke meget, og er nem at montere på selve cykelrammen, eller at have i cykeltasken eller lign.
Fodpumper er typisk det ord man bruger om cykelpumper med manometer, som kan vise dæktrykket i dækket, hvorfor denne også er den mest populære cykelpumpe til hjemmeværkstedet. Disse typer pumper har nem betjening og pumper dækket hurtigere op end minipumpen.
CO2 pumper fylder luft i dækket vha. tryk fra en CO2 patron, og bruges oftest af cykelryttere, da pumpning af cykeldækket opnås hurtigt, og cykelpumpen fylder typisk endnu mindre en minipumpen.
Ved co2 pumper er det vigtigt at vælge korrekt antal gram for co2 patronen, hvor 16 grams benyttes til racercykel og citybike, og 25 grams til mountainbike.
Inden du begynder at søge efter cykelpumper, og cykelpumpe type, er det smartest at gøre op med dig selv, hvilket behov din cykelpumpe skal afdække.
Skal pumpen blot bruges derhjemme til pumpning af cykeldæk i ny og næ, eller skal pumpen benyttes under transport? Behovet kan også være en cykelpumpe, der skal kunne påfylde cykeldækkene hurtigt i tilfælde af punktering, hvor en co2 pumpe her vil være gavnlig, hvorimod en fodpumpe anbefales til hjemmebrug.
Hvis du er cykelentusiast eller går op i køreegenskaber på racercyklen eller din MTB, er en dyrere fodpumpe vejen frem, da manometer her sørger for korrekt visning af dæktryk til din elskede racercykel eller MTB.
Minipumper er med tiden blevet mere og mere erstattet af co2 pumper, der gør en træls punktering sjovere, da pumpning af dækket tager få sekunder. Minipumpen kan med fordel monteres på cykelstellet og er nem at have med på farten.
En fodpumpe, er derimod mere præcis og kræver færre kræfter at påfylde luft i dækket, grundet det store håndtag. De dyre fodpumper, viser også et mere præcist dæktryk, hvis kørekomfort og sikkerhed er i højsædet (link til artikel omkring dæktryk)
Co2 pumper, er den hurtige løsning, og specielt egnet til cykelløb, hvor hvert sekund tæller, og er nem at betjene frem for minipumpen, da luftrykket styres af CO2 patronen.
Der findes overordnet tre typer cykelventiler. Til racercykel benyttes, racerventil, presta eller fransk ventil. Alle navne er synonym for samme type ventil og kan håndtere op til 15 bar alt efter slangetype og cykelhjul. Ved denne ventiltype passer, de fleste cykelpumper til. Hvis cykelpumpen ikke passer kan ventiladapter tilkøbes for omkring 20,-.
Anden variant er dunlop eller almindelig cykelventil, der oftest ses på citybikes og almindelige cykler. Denne type ventil er så småt ved at udgå til fordel for racercykelventil/presta. Men også her passer de fleste cykelpumper på.
MTB cykler kan benytte autoventil, eller presta, hvor du skal være opmærksom på at få almindelige billige cykelpumper ikke kan tage autoventil, men de fleste fodpumper har mulighed for alle tre typer cykelventiler. Leder du efter en god cykelpumpe til MTB, eller racercykel, er det fodpumpe af god kvalitet du skal gå efter.