Tilbage

Sådan undgår du nakkesmerter under cykeltræning

11. juli 2016 /

Artikler
Nakkesmerter, cykling, lændesmerter

3 måder at undgå nakkesmerter under cykling

Af alle grunde til nakke og smerter, bør cykling ikke være årsagen til det. Mange cyklister døjer med nakke og lændesmerter efter noget tid på cyklen.

Nedenfor vises 4 nemme trin, til at undgå nakkesmerter på cykelturen.

Finjustér din cykel

Smerter i nakken, kan nemt opstå, hvis du “rækker efter” styret på cyklen, eller at sadlen er monteret for langt bagud. Frempindshøjden eller hældningen kan også have indflydelse på, om du oplever nakke og lænde smerter.

Sådan afhjælpes det

Nakken bør tilpasses med rygraden, og samtidigt kan nå styret med let bøjede albuer, mens du cykler.

Hvis det ikke er muligt, kan det kræve en kortere frempind, eller en frempind med højere vinkel, så siddepositionen bliver mere oprejst. Hvis muligheden for afstandsstykker under din frempind er muligt, kan dette også være et løsningsforslag.

Hvis sædet er for langt tilbage, kan ikke kun medføre nakkesmeter, men også knæ smerter samtidigt. Ligeledes skal styrbredden matche dine skuldres mål.

Se på vejen med øjnene, og ikke nakken

Nakken bør følge rygraden naturligt på cyklen. Her menes at du skal kunne se vejen ved at “løfte øjnene” fra styret og ikke løfte unaturligt i nakken under kørsel for at kunne se vejen.

Sådan afhjælpes det

Igen er korrekt indstilling af cyklen essentielt, som ses under artiklen “indstilling af racercykel”. En anden faktor, er at kontrollere hjelmen sidder korrekt og ikke for langt nede over panden, så unaturligt løft i nakken benyttes for at kunne se vejen.

Udstræk og massage

Løbende udstræk og massage af nakke og lænde muskulatur, anbefales også da stresssymptomer oftest ses omkring nakke muskulaturen, og derved ikke kun har årsag i forkert cykelposition.

Forskellige skulderøvelser og udstræk anbefales at anvende løbende.